Klantenservice
0
Sluiten

Categorieën

Filters
   2908 beoordelingen
  Viking Choice - Woensdag 20 Oktober 2019

  Welk formaat trampoline heb ik nodig?

  Je bent opzoek naar een geschikte trampoline voor in de tuin, maar je weet niet welke afmeting het beste zal passen? Zelfs als je met een meetlint en rolmaat aan de slag bent geweest en weet hoeveel ruimte jij beschikbaar hebt is het alsnog lastig om te bepalen welke trampoline het beste past in jouw tuin. Een trampoline kopen is dus minder eenvoudig dan je dacht. We helpen je daarom graag mee om te bepalen welke maat trampoline het beste past in jouw beschikbare ruimte. Dit doen we op basis van 3 verschillende veel voorkomende tuinen. Namelijk de kleine, de middel en de grote tuin. Op basis van onze ervaringen met trampolines hebben we deze tuinformaten bedacht. Een uitzondering hierop is overigens altijd mogelijk. Want elke situatie blijft uniek! 

   

  Welke verschillende trampoline maten zijn er? 

  Trampoline maten worden van oorsprong gebaseerd op de Amerikaanse maat feet. De afkorting hiervoor is FT. Feet is een maatvoering die in Europa niet tot nauwelijks wordt gebruikt. Het aantal feets wordt dus voor de Europese markt vaak omgerekend tot centimeters. Maar elke fabrikant heeft zijn eigen afrondingsmethoden. Zo kan het dus voorkomen dat een trampoline van 244 cm en 252 cm beide behoren tot de 8 FT categorie. Mocht je bijvoorbeeld een nieuw randkussen zoeken voor een 244 cm of een 252 cm diameter trampoline, dan past een 8FT randkussen vaak op beide uitvoeringen. Hier zit dus enige speling in, behalve als er een specifieke maat in centimeters wordt gegeven.

  Wij benadrukken daarom altijd in de product omschrijving en in de titel om hoeveel centimeter het gaat. Zo weet je namelijk altijd dat je de goede maat trampoline, of de juiste vervangingsonderdelen besteld!

   

  Welke trampolines zijn geschikt voor een kleine tuin?

  Een kleine tuin is onze ogen niet groter dan 30m2. In een tuin tot 30m2 is het af te raden een trampoline te plaatsen die een grotere diameter heeft dan 252 centimeter (8FT). Je houdt dan namelijk voldoende ruimte over om een veilige valzone te creëren. Daarnaast kun je dan ook nog in jouw tuin een tuinstel, een relax stoel of andere zaken kwijt. Ook zorgt dit ervoor dat jouw tuin niet helemaal volgebouwd lijkt.

   

  Trampolines kleine tuin

   

  Welke trampolines zijn geschikt voor een middelgrote tuin?

  Een middel grote tuin is onze ogen niet groter dan 60m2. Dit zijn dus tuinen van 30m2 tot maximaal 60m2. Het is belangrijk dat je naast een trampoline genoeg ruimte in jouw tuin overhoudt voor andere spullen. Denk aan de BBQ, het tuinstel, of je parasol. Wij adviseren daarom om voor een middel grote tuin geen trampolines te plaatsen met een grotere diameter dan 312 cm (10FT). Zo weten we zeker dat je nog een veilige valzone kunt creëren en voldoende ruimte overhoudt voor andere spullen in jouw tuin.

   

  Trampolines middelgrote tuin

   

  Welke trampolines zijn geschikt voor een grote tuin?

  Een grote tuin is onze ogen 60m2 of groter. Je hebt alle ruimte tot je beschikking en grote trampolines zijn voor jou geen probleem! Waar je bij een kleine of middel grote tuin vaak te maken hebt met beperkte ruimte, is het in een grote tuin vaak lastig om de lege ruimtes op te vullen. Wij adviseren jou daarom om minimaal een trampoline van 366 cm (12FT) diameter of groter te nemen. De grootste trampoline uit ons assortiment heeft een diameter van 465 cm (15FT). Trampolines met diameters vanaf 366 cm (12FT) tot 465 cm (15FT) komen goed tot zijn recht in een grote tuin.

   

  Trampolines grote tuin

   

  Trampoline formaten in een overzicht

   Hoe groot is je tuin?Ronde trampolinesRechthoekige trampolines
       Kleine tuin       100 - 252 cm        150 x 200 cm
       Gemiddelde tuin       253 - 366 cm        213 x 305 cm
       Grote tuin       374 cm - groter        244 x 427 cm

   

  Welke verschillende trampoline uitvoeringen zijn er?

  Trampolines zijn er in verschillende maten en uitvoeringen. Een juiste uitvoering bepalen is afhankelijk van het doel en de wensen die jij hebt gesteld bij het aanschaffen van een trampoline. Wil je bijvoorbeeld een trampoline met of zonder ladder? Of wil je een trampoline met of zonder veiligheidsnet? Dit zijn allemaal zaken waarmee je rekening moet houden bij het aanschaffen van een trampoline. Viking Choice vindt de veiligheid een van de belangrijkste voorwaarden om lekker te kunnen springen op een trampoline. We hebben daarom alleen trampolines in ons assortiment met een randkussen en veiligheidsnet. Wel kun je kiezen voor een uitvoering met of zonder ladder.

   

  Een andere belangrijke keuze is het kiezen voor een trampoline die op eigen poten staat, of een trampoline die ingegraven moet worden. Viking Choice heeft gekozen om enkel trampolines met eigen poten in het assortiment op te nemen. Dit hebben wij gedaan omdat trampolines met een eigen poten systeem vaker stabieler en steviger zijn dan trampolines zonder eigen poten. Daarbij kunnen trampolines met eigen poten alsnog ingegraven worden. Een win-win situatie volgens ons.

   

  Een gemeenschappelijk punt die alle trampolines en tuinen met elkaar hebben is de valzone. Dit is de afstand die je vrij moet houden om jouw trampoline heen. Ongeacht of jij nu een kleine, middel of grote tuin hebt, kunnen we zeggen dat 1,5 meter een veilige valzone is. De beste maat voor jouw trampoline heeft dus te maken met de grote van jouw tuin en de valzone die jij daaromheen nog kunt creëren. We leggen dit hieronder beter uit!

   

  Hoe zet ik een trampoline in elkaar?

  Bij Viking Choice hebben we jarenlange ervaring met trampolines en het opzetten daarvan. Op onze handleidingen pagina vind je van de meeste gangbare trampolines instructies met afbeeldingen en technische foto’s. Mocht jouw trampoline daar niet tussen zitten, dan kun je altijd deze algemene installatie instructie volgen. Te gebruiken voor ronde in-ground of met eigen poten trampolines. Er zijn minimaal 2 volwassen personen nodig om een trampoline veilig in elkaar te kunnen zetten!

  1. Tel als eerste het aantal onderdelen en controleer of dit overeenkomt met de onderdelenlijst. Geen paniek als een boutje of moertje ontbreekt!
  2. Monteer de pootverlengstukken in de U-vormige poten, eventueel met bijgeleverde bouten en moeren. (ga naar stap 2 voor in-ground trampolines zonder poten)
  3. Het boven-frame moet in een gesloten cilindervorm gemonteerd worden, met alle T-stukken dezelfde kant op gericht. Verbind de gebogen T-stukken met bijgeleverde montage materialen. Deze cilindervorm vormt de basis van de trampoline, monteer dus secuur.
  4. Monteer de U-vormige poten aan het boven-frame. Bevestig eventueel met bijgeleverde montage materialen. En zet het frame met de poten op de grond.
  5. Spreid de springmat uit in het midden van het frame. Monteer de eerste 4 veren in een kruispatroon. De springmat hangt nu in het frame, en staat op elke hoek evenredig strak gespannen.
  6. Gebruik handschoenen, of de eventueel bijgeleverde verenspanner om de rest van de veren te plaatsen. Het is erg belangrijk om dit in een kruislings patroon te doen. Zo wordt de kracht evenredig verdeeld en voorkomt uw schade, scheuren of uitgerekte veren.
  7. Als alle veren in de springmat zijn bevestigd kan het randkussen over de veren het frame geplaatst worden. Verbind deze met het frame doormiddel van touw of klittenbandbevestiging.
  8. (Alleen voor trampolines met een veiligheidsnet) Monteer de rechtopstaande of gebogen palen die het veiligheidsnet dragen. Dit zijn er 6, 8 of 10 afhankelijk van jouw trampoline.
  9. Schuif de palen door de gleuven in het veiligheidsnet en bevestig de bovenkant van het net, met een bovenkant van een paal(touw/haak/dop/elastiek). Er zijn altijd evenveel gaten in het net, als dat er palen aan het frame zijn, dus doe dit met alle palen. Leg de palen en het net in een stervormig patroon op de sprintmat.
  10. Bevestig de poten 1 voor 1 aan het frame, doe dit kloksgewijs. Het net gaat langzaam rechtop staan totdat alle poten aan het frame bevestigd zijn. Dit kan met klemmen, bouten en moeren of via een schuif systeem, afhankelijk per trampoline.
  11. Nu de trampoline en het veiligheidsnet stevig op de grond staan kun je de onderzijde van het veiligheidsnet aan het trampoline frame monteren. Dit kan op 2 manieren, afhankelijk per trampoline. Dit kan aan de binnenzijde, gehaakt aan de springmat. Of aan de buitenzijde van het frame, gemonteerd met touw of klittenband bevestiging. Doe dit ook aan de bovenzijde als jouw type trampoline deze optie heeft.
  12. Plaats of verschuif de trampoline naar de gewenste plek. Veranker de trampoline met haringen, of grondankers.
  13. Mocht jouw trampoline een boutje of moertje missen, dan kun je deze vaak ook verkrijgen bij lokale bouwmarkten. Zorg ervoor dat alle onderdelen die aan elkaar vast moeten zitten ook goed bevestigd zitten. Test de trampoline de eerste keer voorzichtig. Als alles goed werkt en veilig bevonden is, kun je de trampoline gebruiken.

   

  Wat is de meest gewilde trampoline maat?

  De 244 cm diameter trampoline is de meest gewilde trampoline maat in Nederland. Dit komt doordat trampolines in deze maat uitermate geschikt zijn voor een kleine tot middelgrote tuin, iets wat veel voorkomt in Nederland. Je hebt 244 cm trampolines in veel verschillende kleuren, typen en uitvoeringen. Met of zonder veiligheidsnet, in-ground of op eigen poten. Trampolinematen worden ook vaak in de Engelse maat feet (ft) aangeboden. Een 244 cm trampoline behoort to de 8ft categorie. Viking Choice heeft veel verschillende 244 cm of andere 8ft trampolines in haar assortiment.

   

  Wat is een XL trampoline?

  Een XL trampoline heeft een diameter van 400 cm of groter. Dit zijn de grote jongens onder de trampolines. Op een XL trampoline kunnen vaak meerdere jonge kinderen tegelijkertijd springen. Het draagbare gewicht ligt meestal vanaf 100 kg tot maximaal 200 kg. Dergelijke trampolines hebben zijn vaak uitgerust met een veiligheidsnet en ladder. XL trampolines hebben een grote tuin nodig om veilig te kunnen staan. Jouw tuin moet minimaal 60m2 zijn om een XL trampoline kwijt te kunnen. Viking Choice heeft ruime keuze en verschillende XL trampolines in haar assortiment. 

   

  Het complete trampoline aanbod van Vikingchoice

  Alles op het gebied van trampolines vind je voor de beste prijs bij Vikingchoice. Hieronder vind je een totaaloverzicht van al onze complete trampoline categorieën. Onze trampolines zijn verkrijgbaar in alle denkbare diameters. Losse onderdelen nodig? Kijk dan bij onze trampoline accessoires.

   

  Trampoline aanbod:

  Complete trampolines                 

  Trampoline 140

  Trampoline 183                               

  Trampoline 244

  Trampoline 305                               

  Trampoline 366

  Trampoline 404                               

  Trampoline 427

  Mini trampoline                              

  Grote trampolines

  Kinder trampolines                        

  Trampoline 2 meter

  Trampoline randen                       

  Trampoline springmatten

  Trampoline valnetten                  

  Trampoline veren

  Trampoline ladders                       

  Trampoline regenhoes

  Trampoline doppen

  News & updates

  Recente artikelen

  Vergelijk 0

  Voeg nog een product toe (max. 5)

  Start vergelijking

  Beter werkende site?

  Wij gebruiken cookies. Deze essentiële en functionele cookie zijn nodig om de goede werking van onze website te garanderen. Naast functionele cookies, zijn er ook analytische cookies voor statistische doeleinden en worden enkel geplaatst met uw toestemming. Lees meer over ons Cookiebeleid

  Ja graag!Liever nietZelf instellen