Klantenservice
0
Sluiten

Categorieën

Filters
      2908 beoordelingen
    Redactie - Maandag 19 September 2023

    Gezellig tafelen met een tuintafel voor 6 personen


    Ah, de zomer! De tijd waarin de dagen langer zijn, de zon zich vaker laat zien en de tuin het verlengde wordt van onze woonkamer. Of je nu houdt van gezellige barbecueavonden, spelletjesmiddagen of gewoon van het samenzijn met familie en vrienden: een goede tuintafel is onmisbaar. Maar hoe kies je nu de juiste tuintafel voor 6 personen?

    Hoe groot moet je tuintafel zijn?

    Om comfortabel met zes personen aan een tafel te kunnen zitten, is het belangrijk om rekening te houden met de afmetingen. Voor een rechthoekige tuintafel geldt een minimale lengte van ongeveer 180 tot 220 cm. Bij een ronde tafel is een diameter van minstens 135 tot 150 cm aan te raden om voldoende ruimte te hebben.

    Kiezen voor een rechthoekige of ronde tuintafel?

    De keuze tussen een rechthoekige of ronde tuintafel is grotendeels afhankelijk van persoonlijke voorkeur en de ruimte in de tuin.

    • Rechthoekige tafels maken een efficiënt gebruik van de ruimte en zijn vaak flexibeler als je meer gasten verwacht. Ze passen ook goed in strakke, moderne tuinen.

    • Ronde tafels bevorderen het gesprek omdat iedereen elkaar gemakkelijk kan zien en horen. Ze voegen ook een zacht element toe aan de tuin door hun vorm.

    Wat voor ruimte rondom de tuintafel?

    Houd rekening met voldoende ruimte rondom de tafel. Dit is essentieel om stoelen gemakkelijk naar achteren te kunnen schuiven en voor een vrije doorgang. Idealiter wil je minimaal 75-90 cm vrije ruimte rondom de tafel. Dus als je de plek van je tafel bepaalt, vergeet dan niet om deze extra ruimte bij de afmetingen van de tafel op te tellen.

    Waar moet je op letten bij de aanschaf van een tuintafel voor 6 personen?

    • Materiaal: Denk aan duurzaamheid en onderhoud. Hardhout en metaal zijn duurzaam, terwijl plastic tafels minder lang meegaan maar gemakkelijker te verplaatsen zijn.

    • Weerbestendigheid: Niet alle tuintafels zijn even goed bestand tegen alle weersomstandigheden. Zorg dat je tafel bestand is tegen regen en zon.

    • Stijl en ontwerp: De tafel moet passen bij de algehele stijl en sfeer van je tuin.

    • Opslag: Als je in de winter je tafel wilt opbergen, is het handig als deze demontabel is of dat je voldoende opslagruimte hebt.


    Tot slot, onderschat het belang van een goede tuintafel niet. Het is de plek waar herinneringen worden gemaakt, verhalen worden gedeeld en waar de zomer pas echt gevierd wordt. Kies verstandig en geniet van vele zonnige dagen rondom je perfecte tuintafel!

    Wil je een tuintafel voor 6 personen kopen? Viking Choice heeft een breed scala aan tuintafels in verschillende stijlen en materialen. Kies de perfecte tafel om van je tuin een gezellige plek te maken waar je met vrienden en familie kunt genieten. Tuintafel 6 personen.

    News & updates

    Recente artikelen

    Vergelijk 0

    Voeg nog een product toe (max. 5)

    Start vergelijking