Klantenservice
0
Sluiten

Categorieën

Filters
      2908 beoordelingen
    Redactie - Maandag 20 September 2023

    De gids voor het kiezen van de ultieme grote parasol


    Onder de luifel van luxe

    De zomerse zon is een genot, maar er zijn momenten waarop we snakken naar een koel, schaduwrijk plekje om ons tegen de felle stralen te beschermen. Een grote parasol is dan de uitkomst. Maar welke parasol past het best bij jouw behoeften? Hier duiken we in de wereld van parasols om al je brandende vragen te beantwoorden!


    Hoe groot moet je parasol zijn?

    De grootte van je parasol hangt af van de grootte van het gebied dat je wilt bedekken. Voor een klein balkon of terras volstaat een parasol met een diameter van 2 tot 2,5 meter. Voor grotere tuinen of loungesets kun je beter kiezen voor een parasol van 3 meter of meer. Meet je ruimte van tevoren om de perfecte fit te vinden!

    Welke grote parasol kan het beste tegen de wind?

    Staande parasols met een zware voet zijn meestal meer windbestendig. Een belangrijke factor hierbij is het 'windventiel' bovenop sommige parasols, waardoor wind kan ontsnappen en de parasol stabiel blijft. Voor winderige gebieden kun je ook overwegen om een zijwaartse of zogenaamde "zweefparasol" te kiezen; deze hebben een flexibel ontwerp dat beter bestand is tegen rukwinden.


    Is een parasol ook waterdicht?

    Niet alle parasols zijn volledig waterdicht, maar veel zijn wel waterafstotend. Dit betekent dat ze een lichte regenbui kunnen weerstaan. Wil je een parasol die echt waterdicht is? Kijk dan naar parasols gemaakt van polyester met een hoge densiteit of kies voor speciaal behandelde stoffen.


    Met wat voor een parasol creëer je de meeste schaduw?

    De hoeveelheid schaduw die een parasol biedt, hangt af van de grootte en het ontwerp. Zweefparasols, door hun ontwerp en grootte, bieden vaak de meeste schaduw omdat ze een breder oppervlak bedekken zonder een staande paal in het midden.


    Wat voor soorten parasols zijn er?

    • Staande Parasols: Traditionele parasols met een centrale paal en een voet.

    • Zweefparasols: Deze hangen aan een zijwaartse paal en kunnen over een groter gebied zweven, ideaal voor boven eettafels of loungesets.

    • Kantelbare Parasols: Hiermee kun je de hoek van de parasol aanpassen, handig voor wanneer de zon zich verplaatst.

    • Dubbele Parasols: Deze hebben twee luifels voor extra schaduw, perfect voor grote buitenruimtes.


    Of je nu in alle comfort in de schaduw wilt loungen, bescherming zoekt tegen een onverwachte zomerbui, of je tuin een stijlvolle upgrade wilt geven, de juiste parasol maakt alle verschil. Met het uitgebreide assortiment aan parasols bij Viking Choice is er altijd een die perfect bij jouw wensen aansluit. Grote parasol.

    News & updates

    Recente artikelen

    Vergelijk 0

    Voeg nog een product toe (max. 5)

    Start vergelijking