Klantenservice
0
Sluiten

Categorieën

Filters
   2908 beoordelingen
  Redactie - Donderdag 22 September 2023

  Halterstang: Onmisbaar in jouw home gym!


  De home gym trend zet door en steeds meer mensen kiezen ervoor om thuis aan hun fitnessdoelen te werken. Een essentieel onderdeel van zo'n thuisfitnessruimte? De halterstang! Maar met zoveel varianten en merken op de markt, welke is dan de juiste keuze voor jou? Duik met ons mee in de wereld van halterstangen.

  Waarom een halterstang in je home gym?

  Een halterstang is veelzijdig en geschikt voor tal van oefeningen. Van squats tot deadlifts en van bench press tot overhead press, de mogelijkheden zijn bijna eindeloos. Investeren in een goede halterstang betekent dat je een breed scala aan spiergroepen kunt trainen zonder dat je een hele reeks verschillende apparaten nodig hebt.

  Soorten halterstangen:

  • Standaard halterstang: Dit is de meest gangbare stang en is vaak rond de 1,80 meter lang. Ze zijn perfect voor basistraining.
  • EZ Curl stang: Herkenbaar aan zijn golvende vorm, ontworpen om de polsen te ontlasten bij bicep curls.
  • Olympische halterstang: Speciaal ontworpen voor zware lifting en professionele training. Meer hierover later!
  • Tricep en hex bars: Deze zijn ontworpen voor specifieke oefeningen en kunnen een waardevolle aanvulling zijn op je home gym.

  Waar moet een goede halterstang aan voldoen?

  • Materiaal: Zoek naar stalen stangen. Ze zijn duurzaam en kunnen veel gewicht aan.
  • Grip: De stang moet een goede grip hebben. Dit betekent dat er voldoende groeven (ook wel knurling genoemd) op de stang moeten zitten.
  • Draagvermogen: Afhankelijk van je trainingsdoelen, zorg ervoor dat de stang voldoende gewicht kan dragen. Voor beginners is 100 kg vaak voldoende, maar voor gevorderden of professionele atleten kan dit oplopen tot 300 kg of meer.

  Wat is een Olympische halterstang?

  De Olympische halterstang is de koning onder de halterstangen. Hij is zwaarder (vaak rond de 20 kg) en langer dan een standaard stang. Wat hem uniek maakt, zijn de draaiende uiteinden, wat betekent dat de schijven kunnen roteren. Dit maakt de oefeningen vloeiender en vermindert de kans op blessures. Ze zijn speciaal ontworpen om zwaardere gewichten te dragen en worden vaak gebruikt in professionele sportscholen en bij gewichthefwedstrijden.

  Conclusie:

  Een halterstang is een essentiële toevoeging aan je home gym. Of je nu kiest voor een standaard stang voor algemene fitnessdoelen of een Olympische stang voor zwaardere training, zorg ervoor dat je investeert in kwaliteit. Zoek naar duurzaamheid, goede grip en voldoende draagvermogen voor jouw behoeften. Gelukkig zijn er voor elk niveau en elk budget opties bij Viking Choice beschikbaar. Halterstang.

  News & updates

  Recente artikelen

  Vergelijk 0

  Voeg nog een product toe (max. 5)

  Start vergelijking