Klantenservice
0
Sluiten

Categorieën

Filters
   2908 beoordelingen
  Redactie - Woensdag 21 September 2023

  Alles wat je moet weten over sifons: Van soorten tot onderhoud


  Wat is een sifon en waarom heb je het nodig?

  Een sifon is een buisvormig apparaat dat is ontworpen om water of vloeistoffen te laten stromen terwijl ze gassen afdichten om nare geuren en riooldampen tegen te houden. In huishoudelijke toepassingen, zoals de afvoer van wastafels, badkuipen en douches, dient een sifon als een essentieel onderdeel van het sanitairsysteem. Zonder sifons zouden onaangename geuren en schadelijke dampen vrij in je badkamer of keuken kunnen komen. Kortom, een sifon is van vitaal belang om je huis gezond en fris te houden.

  Welke soorten sifons zijn er?

  Er zijn verschillende soorten sifons beschikbaar, elk ontworpen voor specifieke toepassingen. Enkele veelvoorkomende soorten zijn:

  • Platte sifon: Deze sifon heeft een plat ontwerp en wordt vaak gebruikt bij wastafels met weinig ruimte onder het gootsteenblad.

  • Flessifon: Een veelvoorkomende keuze voor wastafels, omdat ze effectief zijn in het vasthouden van water en het voorkomen van geuroverlast.

  • Designsifon: Deze sifons zijn esthetisch ontworpen en kunnen een decoratief element toevoegen aan je badkamer of keuken.

  • Sifon met muurbuis: Ideaal voor afvoerleidingen die rechtstreeks in de muur moeten worden geplaatst.

  Het aansluiten van een sifon

  Het aansluiten van een sifon kan een eenvoudige klus zijn als je de juiste stappen volgt. Zorg ervoor dat je de benodigde gereedschappen hebt, zoals een pijpsleutel en afdichtingstape. Volg de instructies op de verpakking van de sifon of raadpleeg een vakman als je twijfelt.

  Het schoonmaken van een sifon

  Een goed onderhouden sifon is essentieel om geuroverlast te voorkomen en een optimale werking te garanderen. Reinig je sifon regelmatig door deze los te draaien en grondig te spoelen met warm water en zeep. Controleer op verstoppingen en verwijder deze indien nodig.

  De juiste sifon kiezen? Tips om op te letten bij aanschaf

  Bij het kiezen van een sifon moet je rekening houden met factoren zoals:

  • Het type wastafel of afvoer dat je hebt.
  • De beschikbare ruimte onder de gootsteen of wastafel.
  • Het ontwerp en de stijl die bij je badkamer of keuken passen.
  • De kwaliteit en duurzaamheid van het materiaal.


  Een goed gekozen sifon zal niet alleen functioneel zijn, maar ook bijdragen aan de esthetiek van je sanitaire ruimte.

  Kortom, sifons zijn misschien niet het meest opvallende deel van je sanitair, maar ze spelen een cruciale rol in het behouden van een gezonde en aangename leefomgeving. Door de juiste sifon te kiezen, goed te installeren en regelmatig schoon te maken, kun je ervoor zorgen dat je sanitaire systeem soepel blijft werken en je badkamer of keuken fris ruikt.

  Wil je meer weten over sifons en de verschillende mogelijkheden? Bekijk dan het assortiment op Viking Choice en bestel eenvoudig online de sifon die bij jouw badkamer past! Sifon.

  News & updates

  Recente artikelen

  Vergelijk 0

  Voeg nog een product toe (max. 5)

  Start vergelijking