Klantenservice
0
Sluiten

Categorieën

Filters
   2908 beoordelingen
  Viking Choice - Vrijdag 29 Augustus 2019

  Welke kledingkast is het beste voor mij geschikt?

  Je wilt graag een nieuw kledingkast kopen. Naast de kleur, het ontwerp en de uitstraling zijn er andere zaken waar je rekening mee moet houden bij het aankopen van een nieuwe kledingkast. We zetten de belangrijkste punten op een rijtje, zodat jij hiermee rekening kan houden bij het aankopen van een kledingkast.

  Waar wil je de kast plaatsen?

  Voordat je een kast gaat kopen bedenk je waar een kast moet komen te staan. Zorg dat er voldoende ruimte is om de kast te plaatsen en op te bouwen. Een kast wordt vrijwel altijd geleverd als bouwpakket. Het is dus erg belangrijk dat jij de kast ook kunt opbouwen, op de plek waar je de kast wil plaatsen. Houdt ook rekening met internet, tv of elektriciteitskabels  die rondom of achter jouw kast lang moeten komen. Ook worden plinten, stopcontacten en lichtschakelaars voor over het hoofd gezien. Het zou vervelend zijn als je het licht niet meer kunt aanzetten nadat je een kast opgebouwd en geplaatst hebt.

  Meet de juiste maten op

  Kasten hebben vaak dezelfde afmetingen. Dit is gebaseerd op veel voorkomende bouwmaten in huizen. Maar elk huis is anders en uniek. Meet dus goed op of de kast die je graag wilt hebben ook echt op de gewenste plek past.

  Ook de weg naar die plek toe is belangrijk. Kasten worden vaak als pakket geleverd. Maar een kast wordt niet smaller of korter dan het grootste deel in de verpakking. We proberen daarom altijd zoveel mogelijk verpakkingsinformatie te vermelden. Voor jou is het dus belangrijk dat je niet alleen de ruimte opmeet waar de kast moet komen te staan, maar dat je ook de weg daarna toe even controleert. Denk bijvoorbeeld aan trappengaten en zolderruimtes. Verkijk je niet op schuine wanden of dakkapellen. Tel altijd een paar centimeter extra bij de door jouw gemeten maten. Zo heb je voldoende speelruimte om nog eens achter de kast te komen.

  Zorg voor voldoende ruimte om de kast

  Ruimte rondom een kast is erg belangrijk. Kasten worden vaak in kamers opgebouwd waar nog meer activiteiten plaatsvinden. Houdt er dus rekening mee dat jij nog voldoende ruimte rondom jouw kast moet bewaren. Dit zodat je er langs kan lopen, gemakkelijk uit bed kan komen, de kast kan inruimen of de kastdeur helemaal kan openslaan. Ook in het geval van nood moet je snel kunnen handelen en wil je geen kast die de doorgang belemmerd.

  Kies de juiste accessoires

  Als je de juiste maten hebt en zeker weet dat de kast op de gewenste plek kan komen te staan is het nog belangrijk om na te denken over eventuele accessoires die jij graag in jouw kast wilt hebben. Alle kasten van Viking Choice zijn voorzien van 2 scharnierdeuren en zijn volledig gemaakt van hout. De basis kleur is wit. Je kunt kiezen uit volledig witte kasten, of kasten met een kleurencombinatie. Ook is er verschil in de indeling en afmetingen van onze kasten. We bieden volledig gesloten kasten of halfopen kasten aan. We hebben kasten met alleen schappen, maar ook kasten met schappen en roedes, waaraan je kleding kunt ophangen. Dit is belangrijk voor jassen, jurken of dure maatpakken. 

  Levertijden

  Omdat kasten zo wensafhankelijk zijn is het lastig om alle verschillende soorten kasten op vaarraad te nemen in ons magazijn. Elke kast wordt dus specifiek voor jou besteld en gemaakt bij onze fabrikant. Houdt er dus rekening mee dat de levertijd van een kast tussen de 2 en 4 weken is. Als je een kast bij ons hebt besteld, proberen wij je zo goed mogelijk op de hoogte te houden en informeren jou over de verwachte levertijd.

  News & updates

  Recente artikelen

  Vergelijk 0

  Voeg nog een product toe (max. 5)

  Start vergelijking