Klantenservice
0
Sluiten

Categorieën

Filters
      2908 beoordelingen
    Viking Choice - Donderdag 11 September 2020

    Welk formaat of type bed heb ik nodig?

    Je bent opzoek naar een geschikt bed voor jezelf (en partner), voor jongeren of voor opgroeiende kinderen. Een geschikt bed en een goede nachtrust zijn erg belangrijk om dagelijks goed te kunnen functioneren. Je bent dus zelf op onderzoek uitgegaan en komt tot de conclusie dat er enorm veel keuze is in verschillende maten en soorten bedden. Het juiste bed uitkiezen kan dus best wel lastig zijn.

     

    We helpen je daarom graag mee om een goede keuze te maken en we doen dat door je inzicht te geven in de verschillende soorten bedden die Viking Choice kan aanbieden. We laten zien welke opties en doelen onze bedden nog meer hebben naast alleen slapen en we geven je meer uitleg over maten en zaken waar je op moet letten bij het aanschaffen van een bed.

     

    Wat is de beste maat voor jouw bed?

    Het is erg belangrijk dat een bed groot genoeg is voor jouw lengte en postuur. Het bepalen van de juiste maat is een belangrijke stap bij het aankopen van een bed. Deze keuze moet je zowel in de lengte als in de breedte maken. Jouw eigen lichaamslengte bepaalt de minimale lengte van een bed. Houdt er rekening mee dat een bed minstens 15 tot 20 cm langer moet zijn dan jouw eigen lengte. Stel dat jij tussen 180 en 185 cm lang bent, dan voldoet een bed van 200 cm lang.

     

    De breedte wordt bepaald door het aantal personen. Slaap je alleen, of slaap je samen? De standaard breedte voor een 1-persoonsbed is 90 cm. De eerste breedtemaat voor een 2-persoonsbed is 140 cm. Buiten deze standaardmaten zijn er nog veel meer opties. We geven je een lengte en breedte overzicht met gangbare afmetingen in Europa en uit ons assortiment.

     

    Welke breedte heb ik nodig?

    -          70 cm: Kindermaat, vaak gebruikt bij jonge kinderen, peuters en meegroeibedden.

    -          80 cm: Opgroeiende kinderen tot jong volwassen. Vaak gecombineerd met beperkte lengtes.

    -          90 cm: Standaard breedte maar voor een 1-persoonsbed. Comfortabel voor 1 persoon.

    -          120 cm: Deze maat wordt ook wel een twijfelaar genoemd. Erg ruim voor 1 persoon. Zeer knus voor 2 personen. Ook voorkomend bij tweelingen kinderbedden.

    -          140 cm: Deze maat wordt als eerste 2-persoonsbed beschouwd . 2 volwassenen zullen dicht tegen elkaar aanliggen. Deze maat wordt vaak gebruikt voor jongeren of als logeerbed voor gasten.

    -          160 cm: Deze maat wordt gezien als de standaard maat voor een 2-persoonsbed. 2 volwassenen hebben beide voldoende ruimte voor een goede nachtrust.

    -          180 cm: Een ruim en veel voorkomende 2-persoonsmaat. Uitermate geschikt voor 2 volwassenen in een normaal formaat slaapkamer.

     

    Welke lengte heb ik nodig?

    -          120 cm: Een zelden voorkomende maat. In ons aanbod wel beschikbaar als uniek tweelingen kinderbed.

    -          140 cm: Kinderbedmaat. Geschikt voor kinderen vanaf 3 tot maximaal 9 jaar.

    -          160 cm: Veel voorkomende maat voor kinderen tot 13 jaar. Wordt veel gebruikt voor stapelbedden en huisjesbedden met accessoires zoals opbergladen, trapjes of thema-bedden.

    -          180 cm: Komt vaak voor bij kinderbedden, stapelbedden en hoogslapers met of zonder thema. Geschikt voor kinderen tot  gemiddeld 15 jaar.

    -          184 cm: Dit is een tussenmaat voor kinderstapelbedden. Kinderen zullen tot een jaar of 15 voldoende ruimte hebben. Dit is wel een afwijkende maat. Houdt hiermee rekening als je een bed in deze maat aanschaft exclusief matras.

    -          190 cm: Deze maat komt vaak bij thema of luxe kinderbedden voor. Voornamelijk onder de stapelbedden en huisbedden met ruime schuiflades is deze maat gebruikelijk. De grootst mogelijke lengte voor kinderbedden tot een jaar of 17.

    -          200 cm: De standaardmaat in Europa. Geschikt voor volwassenen met een lengte tot 185 -190 cm. Ben je 190+ cm lang, dan past een 210 cm bed echt beter bij jou om nog een goede slaappositie te kunnen garanderen.

    -          210 cm: Voor de langere mensen onder ons. Je zult opzoek moeten gaan bij bedden speciaalzaken voor maten zoals deze.

    -          220 cm: Voor mensen langer dan 200 cm. Deze maat komt niet vaak voor en de bedden hiervoor moeten vaak opmaat en per stuk worden gemaakt bij een speciaalzaak.

     

    Standaard bedden met of zonder matras

    Bij Viking Choice kun je bedden vinden die met of zonder passende matrassen aangeboden worden. Dit vind je terug in de productbeschrijving en in de titel. Als je kiest voor een bed zonder matras(sen) dan ontvang je enkel het bed zelf inclusief de bodem. Al onze bedden zijn voorzien van vaste of verstelbare lattenbodems, die afhankelijk van de door jouw gekozen afmeting een bepaald gewicht kunnen dragen. Dit staat per bed beschreven.

     

    Als je kiest voor een bed inclusief bijpassende matras, dan ontvang je hier standaard de Viking Choice huismatras bij. Dit is een polyurethaanschuim matras met een H3 hardheid. Dit is een gemiddelde hardheid en kan tot maximaal 100 kg aan gewicht dragen per persoon. Dit matras is voorzien van een antiallergische gewatteerde hoes met aan elke zijde een slijtagevlak.

     

    Als je kiest voor een bed exclusief onze standaard matras heb je natuurlijk nog wel de optie om een van onze andere matrassen te selecteren en als totaal set te combineren. Een juiste matras is net zo belangrijk als een geschikt bed. Meer uitleg over verschillende soorten en typen matrassen kun je terugvinden in ons informatie artikel over matrassen. Ook moet je er rekening mee houden dat wanneer je een bed in een afwijkende maat zonder matras besteld, het lastig kan zijn om daarvoor elders een passende matras te vinden.

     

    Verschillende soorten bedden

    Nu je beter weet hoe je de juiste maat voor jouw bed bepaald en weet waarvoor bepaalde maten veel gebruikt worden kunnen we kijken naar de verschillende soorten bedden die Viking Choice kan aanbieden. Alle soorten bedden staan vermeld in het onderstaande overzicht.

     

    1-persoonsbedden volwassenen:  Beschikbaar in de maat 90x200 cm, met of zonder matras. Al onze 1-persoonsbedden voor volwassenen zijn gemaakt van hout en zijn afgewerkt met 3 lagen vernis. Deze bedden zijn voorzien van een sterke lattenbodem. We bieden deze bedden aan in verschillende effen of houtkleuren. Er zijn ook opties beschikbaar zoals schuiflades, logeerbed -uitbreiding en verschillende ontwerpen. Klik hier voor alle 1-persoonsbedden voor volwassenen.

     

    Twijfelaar: Beschikbaar in de maat 120x200 cm, met of zonder matras. Als onze twijfelaars zijn gemaakt van hout en zijn afgewerkt met 3 lagen vernis. De bedden zijn voorzien van sterke lattenbodems. Wij bieden dit model in verschillende kleuren en in 2 verschillende ontwerpen aan. Klik hier voor alle twijfelaars.

     

    1-persoon kinderbedden: We hebben voor de opgroeiende kinderen enkele kinderbedden in ons assortiment opgenomen. Deze bedden zijn geschikt voor kinderen van 3 tot 9 jaar en zijn enkel beschikbaar in de maten 70x140 cm & 80x60 cm. We hebben normale bedden met opties zoals uitvalbeveiliging en hoogteverstelling, en we hebben huisbedden. Dit zijn bedden met een puntig dakframe. Hiermee kan een eigen huisje worden gecreëerd. Klik hier voor alle kinderbedden.

     

    Hoogslapers: Een hoogslaper is de perfecte combinatie tussen een slaapplek voor in de nacht en een speelplek voor op de dag. Je kunt er ook voor kiezen een bureau te plaatsen onder het slaapgedeelte. Wij hebben hoogslapers met of zonder matras in de maat 80x180 cm in ons assortiment. Deze afmeting is geschikt voor kinderen tot 15 jaar. Onze hoogslapers zijn beschikbaar in verschillende effenkleuren gecombineerd met thema’s zoals piraten, prinsessen, ridders en professors. Deze thema gekleurde doeken zijn overigens ook gewoon verwijderbaar, zodat u een thema-loze hoogslaper overhoudt. Klik hier voor alle hoogslapers.

     

    Huisbedden: Huisbedden zijn bedden met een puntvormige dakframe. Door dit leuke ontwerp lijken deze bedden net op een huis. Deze bedden zijn dus erg populair en geschikt voor jonge opgroeiende kinderen. In de nacht een fijne slaapplaats en overdag een leuke speelplek waar kinderen eindeloos kunnen spelen. Wij hebben deze bedden beschikbaar in de maten 70x140 cm, 70x160 cm,  80x160 cm en 80x190 cm. In opties met of zonder matras, in effen kleuren of houtkleuren, met of zonder lade, vlak op de grond of juist wat hoger van de grond. Klik hier voor alle huisbedden.

     

    Meegroeibedden: Meegroeibedden zijn praktische bedden die je kunt gebruiken voor een baby tot aan een peuter. Deze bedden zijn om te bouwen van ledikant tot open junior bed zonder uitvalbeveiliging. Ook zijn deze bedden in hoogte verstelbaar. Dit is prettig voor het verzorgen van baby’s. Dit bed kan gebruikt worden voor kinderen tot 7 jaar. Klik hier voor alle meegroeibedden.

     

    Peuterbed: Peuterbedden zijn de laatste stap voor jonge kinderen overgaan op een normaal bed, een hoogslaper of stapelbed. Peuterbedden heb vaak nog voor een groot deel uitvalbeveiliging. Bij bieden peuterbedden aan in de maten 70x140 cm en 70x160 cm. Klik hier voor alle peuterbedden.

     

    Tweeling-kinderbed: Een tweeling krijgen is op zichzelf al iets bijzonders. Dan kan een bijzonder bed niet ontbreken. Wij hebben een model speciaal ontwikkeld voor ouders die het geluk hebben gehad een tweeling te krijgen. Deze dubbele ledikant is bedoeld voor maximaal 2 jonge kinderen die tegelijkertijd in bed moeten liggen. Dit bed is enkel beschikbaar in de maat 120x120 cm en komt met dubbele individuele bodems. Klik hier voor alle tweeling kinderbedden.

     

    2-persoonsbedden: Het meest gewilde en vaakst bestelde type bed. Wij bieden verschillende ontwerpen aan van 2-persoonsbedden. Alle 2-persoonsbedden zijn gemaakt van hout en zijn voorzien van een latten bodem. Je kunt kiezen voor bedden met of zonder matras. Ook heb je de keuze uit verschillende kleuren en maten. Wij bieden deze bedden in de maten 140x200 cm, 160x200 cm en 180x200 cm aan. Klik hier voor alle 2-persoonsbedden.

     

    Stapelbedden: Stapelbedden zijn perfect voor gezinnen met meerdere kinderen in dezelfde leeftijdscategorie. Wij hebben stapelbedden voor 1, 2 of zelfs 3 personen. Wij hebben een ruim aanbod in ontwerpen, kleuren, maten en opties. Van 160 cm tot 200 cm lang en in 80 of 90 cm breed. Met of zonder lade, met logeerbed uitbreiding of niet, met of zonder ladder, met of zonder matras, u bepaalt het allemaal zelf bij Viking Choice. Klik hier voor alle stapelbedden.

    News & updates

    Recente artikelen

    Vergelijk 0

    Voeg nog een product toe (max. 5)

    Start vergelijking

    Beter werkende site?

    Wij gebruiken cookies. Deze essentiële en functionele cookie zijn nodig om de goede werking van onze website te garanderen. Naast functionele cookies, zijn er ook analytische cookies voor statistische doeleinden en worden enkel geplaatst met uw toestemming. Lees meer over ons Cookiebeleid

    Ja graag!Liever nietZelf instellen