Klantenservice
0
Sluiten

Categorieën

Filters
      2908 beoordelingen
    Viking Choice - Donderdag 26 April 2020

    Waar moet ik op letten bij het aankopen van trampoline accessoires?

    Je hebt een trampoline gekocht of je bent van plan om binnenkort een trampoline te gaan kopen. Je wilt van jouw oude trampoline bepaalde accessoires vervangen omdat ze kapot of versleten zijn, of jouw nieuwe trampoline uitbreiden met meer accessoires. Je zoekt online en ziet dat er enorm vaal verschillende trampolines en trampoline accessoires zijn.

    Er zijn veel verschillende maten en merken, die een accessoire net allemaal iets anders maken waardoor ze niet op elke trampoline passen. Een trampoline kopen, of losse trampoline accessoires kopen is ingewikkelder dan je waarschijnlijk dacht. Bij Vikingchoice hebben wij de afgelopen jaren veel kennis opgedaan op het gebied van trampolines. We delen deze kennis graag met jou, zodat jij altijd de juiste en passende accessoires besteld!

     

    Waar moet ik op letten bij trampoline randen?

    Trampoline beschermranden zijn een belangrijk onderdeel van jouw trampoline. Trampoline randen voorkomen direct contact met de in - en uit rekkende veren waaraan je, je zonder trampoline rand flink zou kunnen bezeren. Vrijwel alle trampoline randen worden over het frame, richting de springmat bevestigd. Dit kan via een touwbevestiging of elastische bevestiging.

     

    Trampoline randen zijn dus constant in beweging. We zien in praktijk dan ook terug dat randen over het algemeen geen bijzonder lange levensduur hebben. Ook de materiaalsoorten zoals PVC en PE hebben te leiden onder de constante stress en weerinvloeden. Gemiddeld gezien gaat een trampoline rand maximaal 1 to 2 jaar mee.

     

    Bij het aankopen van een trampoline rand hebben we te maken met de Engelse maat, Feet.  Deze maat wordt niet veel gebruikt in Europa en wordt omgerekend tot centimeters. Echter hanteert elke fabrikant zijn eigen afrondingsmethoden, waardoor hier nog wel eens verschil in kan zitten. Een paar centimeter verschil is dus niet erg. Dit merk je nauwelijks tot niet terug in de pasvorm. Zolang je zorgt dat jouw trampoline rand in dezelfde Feet categorie valt zit je meestal goed. De meest voorkomende Feet maten zijn 8 Ft tot 15 Ft. Dit staat gelijk aan trampolines van 244 cm tot 460 cm. Om zoveel mogelijk verwarring weg te nemen vernoemen wij altijd de diameter in cm en de Feet categorie bij onze producten.

     

    Ook moet je letten op de breedte en de dikte van de beschermrand. Als je een trampolinerand koopt die niet breed genoeg is, dan bestaat de kans dat de veren gedeeltelijk open liggen. Dit kan voor gevaarlijke situatie zorgen zoals valpartijen of schaafwonden. Zorg ervoor dat de trampolinerand zowel de veren en het frame bedekken. Als je een trampolinerand koopt die onvoldoende dik is, dan betekend dit dat er vrijwel geen dempende materialen in verwerkt zitten. Mocht je vallen of uitglijden, dan kan het contact tussen jezelf en het frame erg hard zijn. Trampolineranden moeten gevuld zijn met foam of andere schokabsorberende materialen. 

     

    Tot slot heb je nog te maken met het design. Welke kleur of patroon vind je mooi? Behoud rekening met het feit dat bepaalde kleuren zoals rood, groen of blauw sneller verkleuren door de zon. Omdat de trampoline vaak in de tuin wordt gemonteerd wil je wel dat de trampoline een beetje netjes oogt. 

     

    Bij het aankopen van een trampolinerand moet je letten op de diameter, de materiaalsoort waarvan ze gemaakt zijn, de dikte en de breedte van de rand, de kleur en het design. Meet de diameter van het frame om de juiste maat te bepalen. Reken indien nodig Feet om in centimeters zodat je zeker weet dat je de juist maat hebt.

     

    Ons assortiment bevat trampoline randen in alle gangbare maten. Van kleine tot grote trampolines. We kunnen ze bieden in heel veel verschillende kleuren en rand-diktes. Vrijwel al onze trampoline randen hebben een touwbevestiging. Hierdoor kun jij zelf de rand goed gecentreerd monteren.

     

    Waar moet ik op letten bij veiligheidsnetten?

     

    Een trampoline net, ook wel een veiligheidsnet genoemd zorgt voor een stukje extra veiligheid. Dit net zorgt er namelijk voor dat jij, of jouw kinderen niet zomaar naast de trampoline kunnen vallen. Iedereen maakt wel eens een missprong. Dit hoort er nu eenmaal bij. Het is dan wel fijn om te weten dat een sterk en degelijk veiligheidsnet er voor gaat zorgen dat je niet zomaar naast de trampoline op de grond valt. Omdat dit onderdeel veel stress te voorduren heeft, is het belangrijk dat je de staat van het veiligheidsnet regelmatig controleert.

     

    Een veiligheidsnet kan helaas ook maar een bepaalde kracht aan. Het kan dus voorkomen dat jouw veiligheidsnet een keer gaat scheuren, of los gaat hangen. Wacht dan niet langer en bestel een fris exemplaar. De veiligheid staat voorop. Let bij de aankoop op van welke materialen het veiligheidsnet is gemaakt. De meeste veiligheidsnetten worden gemaakt van Mesh. Dit is een nylon soort en staat bekend om zijn flexibiliteit en weerstand tegen kracht en beweging.

     

    Veiligheidsnetten worden vrijwel altijd overeind gehouden door palen. Maar juist in deze palen zitten belangrijke verschillen. Heb je namelijk rechtopstaande palen, of heb je geboden flexibele palen? Daarnaast moet je kijken hoeveel van deze palen jouw trampoline heeft. Zijn dit er 6, 8 of wie weet wel 10? Deze unieke kenmerken maken het verschil in de pasvorm en zorgen ervoor dat jouw veiligheidsnet strak of juist heel slap gespannen hangt.

     

    Houdt ook rekening met de sluiting. Veiligheidsnetten hebben vaak een ritssluiting, een knoopsluiting of een gevlochten touw sluiting. Het meest veilige is een ritssluiting die van boven naar onder gesloten wordt. Daarbij worden veiligheidsnetten op 2 manieren gemonteerd. Een binnenkant bevestiging, of een buitenkant bevestiging. Een buitenkant bevestiging valt over het buitenframe. Een binnenkant bevestiging valt over de buitenkant van de springmat. De veren en framerand vallen dus buiten het veiligheidsnet.

     

    Daarnaast heb je nog te maken met de hoogte van deze palen, en de diameter van jouw trampoline. De meest voorkomende hoogte van trampoline veiligheidsnetten is 180 cm. Dit meet je vanaf het trampoline frame, tot het uiteinde van de palen. De diameter spreekt voor zich. Let goed op de diameter in centimeters, of de maat bepaling in Feet. Vooral bij veiligheidsnetten wordt 1 type net op verschillende trampolines gebruikt. Controleer en meet eerst goed wat je nodig hebt, zodat je bij de eerste bestelling direct het juiste net hebt.

     

    Bij het aankopen van veiligheidsnetten moet je letten op de materiaalsoort waarvan het net gemaakt is. Kies bij voorkeur materialen als Mesh en Nylon. Deze zijn het meest bestand tegen kracht en zijn het meest flexibel. Controleer de staat van het veiligheidsnet regelmatig en vervang tijdig. Kies een veiligheidsnet dat het juiste aantal montagegaten voor de opstaande palen heeft. Controleer de hoogte van deze palen eerst. De meest voorkomende maat is 180 cm hoogte. Kijk of het veiligheidsnet een binnen of buitenkant bevestiging heeft. Tot slot moet je rekening houden met de sluiting. Onze ervaring leert dat ritssluitingen het beste werken.

     

    Waar moet ik op letten bij springmatten?

     

    Springmatten zijn vrijwel altijd gemaakt van massief gevlochten nylon. Na verloop van tijd, door overbelasting of door weersinvloeden raken deze springmatten hun kracht en elasticiteit kwijt. Daarnaast kunnen de veren uitscheuren, of simpelweg een scheur in het doek. Eens in de zoveel tijd zul je jouw springmat moeten vervangen. Maar waar moet je nou op letten? Het belangrijkste is natuurlijk de diameter, weergegeven in centimeters of Feet. Daarnaast is het belangrijk het aantal montage ogen te tellen. De ene 244 trampoline gebruikt 48 veren, terwijl een andere misschien wel 54 veren gebruikt. Het is dus belangrijk om een springmat te kopen, waarin je hetzelfde aantal veren kunt monteren als dat jouw trampoline gebruikt. Tot slot kijk je nog naar de bevestigingsmethode. Heeft jouw springmatten metalen ogen, of monteer je de veer direct aan de springmat.

     

    Tip: Vervang de trampoline veren tegelijkertijd als jouw springmat. Beide onderdelen hebben dezelfde stress te verduren en tonen dezelfde slijtage! 

     

    Waar moet ik op letten bij trampoline veren?

     

    Trampoline veren zorgen voor de springkracht van jouw trampoline. Een trampoline veer staat eigenlijk altijd onder spanning. Na verloop van tijd krijgen deze veren te maken van metaal moeheid. Het metaal waarvan de veren zijn gemaakt kunnen niet meer terug in de oorspronkelijke positie en rekken langzaam uit. Je zult merken dat jouw springmat steeds slapper gaat hangen, en dat je steeds minder ver kan springen. Tijd voor nieuwe veren! Om de juiste veren voor jouw trampoline te vinden is het belangrijk om het juiste aantal te kopen. Elke springmat heeft plek voor een X aantal veren. Zorg dat elk montage-oog van jouw springmat voorzien is van een frisse veer.

     

    Daarnaast heb je nog te maken met de lengte van jouw veren in rust-positie. Hoe lang is de veer als je hem demonteert en los in je handen hebt? Dat is de veermaat die jij nodig zult hebben. Koop je te korte veren voor jouw trampoline, dan staat de springmat veel te strak gespannen en zal hij waarschijnlijk scheuren. Koop je te lange veren voor jouw trampoline, dan zal jouw springmat nooit mooi strak gespannen komen te staan. Daarbij merk je dat jouw trampoline slap en wankeling aanvoelt. Wij bieden veren in verschillende hoeveelheden en verschillende lengtes.

     

    Waar moet ik op letten bij trampoline ladders? 

     

    Een trampoline ladder is een hulpmiddel om gemakkelijk op en af de trampoline te klimmen. Een trampoline trap wordt enkel gebruikt voor trampolines met een eigen poten systeem. Trampolines op staande poten hebben vaak een hoogte ergens tussen de 70 cm en 90 cm. Bepaalde merken gebruiken ladders die enkel op hun eigen merk trampolines passen. Hoe groter de diameter van de trampoline is, hoe breder uw ladder moet zijn. Anders past de trap niet op de tramoline door de curve van het frame.

     

    De meeste merken trampolines zijn gelukkig gewoon te voorzien van een universele ladder met haak bevestiging. De Viking Choice is zo’n universele ladder die op vrijwel alle trampolines gebruikt kant worden.

     

    Waar moet ik op letten bij trampoline afdekdoppen? 

                                       

    Afdekdoppen of kegels worden gebruikt voor bepaalde type trampolines die voorzien zijn van een veiligheidsnet. Deze afdekdoppen worden gemonteerd aan de bovenzijde van een rechtopstaande paal. Het veiligheidsnet wordt dan strak gespannen aan de bovenzijde en wordt bevestigd aan de afdekdop. Deze type netten worden ook wel binnen-netten genoemd. Mocht je onverhoopt een afdekdop moeten vervangen, let er dan op wat de diameter van de rechtopstaande palen is. De afdekdop moet natuurlijk wel klem blijven zitten. Ook moet je rekeninghouden met de bevesting van het net, aan de dop.

     

    News & updates

    Recente artikelen

    Vergelijk 0

    Voeg nog een product toe (max. 5)

    Start vergelijking

    Beter werkende site?

    Wij gebruiken cookies. Deze essentiële en functionele cookie zijn nodig om de goede werking van onze website te garanderen. Naast functionele cookies, zijn er ook analytische cookies voor statistische doeleinden en worden enkel geplaatst met uw toestemming. Lees meer over ons Cookiebeleid

    Ja graag!Liever nietZelf instellen